Bel mij terug

Een woning kopen

Als u van plan bent een woning te gaan kopen, dan breekt er een spannende tijd aan. Waar vindt u het huis van uw dromen? Kunt u het kopen voor een aantrekkelijke prijs? Krijgt u de hypotheek wel rond? Wat betekent dat voor uw maandelijkse budget? Met al deze vragen kunt u bij ons terrecht.

Het begint met zoeken
Het zoeken naar een huis kan via Internet, via de kranten en via makelaars. Het is van belang dat voordat u uw zoektocht begint, eerst uw wensen in kaart brengt. U kunt hierbij eventueel hulp inschakelen van een aankoopmakelaar.

Het koopproces
Bij het kopen van een huis spelen veel factoren een rol. Houd vooraf goed rekening met die factoren. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

  • Optie: voordat u definitief besluit om een huis te kopen, moet u meestal eerst nog een aantal zaken regelen. Soms is het mogelijk om een zogenaamde optie op het huis te nemen. U heeft dan het eerste recht van koop gedurende een paar dagen. Daarmee wint u extra tijd om alle zaken te regelen.
  • Prijsbepaling: alles heeft zijn prijs, dus ook huizen. En die prijs komt meestal niet zomaar tot stand. Zorg daarom dat u goed op de hoogte bent van de waarde van de woning. Hiervoor is het verstandig om de hulp in te roepen van een makelaar.
  • Taxatie: een taxatierapport helpt u als koper bij de onderhandeling over de prijs. Bovendien heeft u de taxatiewaarde nodig voor het verkrijgen van een hypotheek.
  • Bouwkundige keuring: het is aan te raden om bij een wat ouder huis een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Er wordt dan gekeken naar de bouwkundige staat van de woning en eventuele verborgen gebreken komen daarmee aan het licht.
  • Koopcontract: is er overeenstemming over de prijs van de woning, dan wordt er een koopcontract opgesteld.
  • Opleveringskeuring: vaak laat de oplevering van nieuwbouwwoningen nogal te wensen over. Tot op zekere hoogte kunt u dat zelf beoordelen. Maar als het om bouwtechnische zaken gaat, kunt u beter een deskundige inschakelen. Laat, om zeker te weten dat alles in orde is, bij een nieuwbouwwoning dus altijd een opleveringskeuring uitvoeren.
  • Overdracht en oplevering: De overdracht of oplevering is de laatste fase van het koopproces. De eigenaar van uw toekomstige woning moet het huis verlaten vóór de datum waarop de aktes passeren bij de notaris en de overdracht werkelijk plaatsvindt. Bij de notaris ontvangt u de sleutel van de nieuwe woning en tekent u de akte voor de overdracht van de woning.

De betrokken partijen
Het zal u verbazen met wie u allemaal te maken krijgt als u een woning gaat kopen. Natuurlijk de makelaar en de hypotheekadviseur. Maar denk ook eens aan de notaris, de taxateur en de medewerkers van de fiscus. Koster & De Waart fungeert hierbij als de spin in het web.

Rob Koster

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-51060423

E-mail

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail

Tjeerd Prins

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-48385384

E-mail

Marije Daalman

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Naomi Stoop

Ondersteuner Hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Rebecca Liedermooij

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail