Bel mij terug

Een hypotheek afsluiten

Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Dat hoeft ook niet en bovendien is het fiscaal voordeliger om voor het eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening, waarbij het huis onderpand is, noemt men een hypotheek. Sluit u een hypotheek af, dan moet u uiteraard het geleende bedrag ooit aflossen. Daar bovenop komt ook nog rente: de hypotheekrenteDe vergoeding die men verschuldigd is voor een hypothecaire lening..
 
Onoverzichtelijk aanbod
Met een hypotheek gaat u een langdurige financiële verplichting aan van tenminste vele tienduizenden euro's. Een verkeerde beslissing kan veel geld kosten. Daarom is een goede voorbereiding heel belangrijk, zeker nu het hypotheekaanbod tamelijk onoverzichtelijk is geworden. Er zijn vele varianten van één hypotheeksoort op de markt gekomen, die soms flink van elkaar kunnen verschillen. Het is zaak de hypotheekvorm te kiezen die het meest is toegesneden op uw situatie.
 
Inzicht in de werkelijke prijs
Een belangrijk struikelblok is vaak dat geldgevers en verzekeraars hun werkelijke tarieven enigszins versluieren. Daarom heeft Koster & De Waart een programma waarmee u een helder inzicht krijgt in de werkelijke prijs van de lening. Daarmee is het mogelijk echt een objectieve vergelijking te maken.
 
Eigen geld
Ook als u over eigen geld beschikt, is het om fiscale redenen vaak verstandig om een hypotheek af te sluiten. Wij kunnen u hierin adviseren, zodat u optimaal gebruik maakt van de fiscale mogelijkheden.
 
Keuze
De diverse hypotheekinstellingen bij wie u een hypotheek kunt afsluiten, bieden veel verschillende hypotheekconstructies. Daaruit moet een keuze gemaakt worden. Welke, is sterk afhankelijk van wat u persoonlijk wilt en wat uw financiële middelen en mogelijkheden zijn. Onze adviseurs kunnen u hierbij helpen. De hypotheekadviseur zet samen met u een aantal zaken en wensen op een rij:
  • Wat wilt u aan vaste woonlastenAlle kosten die het wonen met zich meebrengt, inclusief stookkosten, de kosten voor nutsvoorzieningen , eventuele servicekosten, reserveringen voor onderhoud, onroerende zaakbelasting en verzekeringen per maand uitgeven?
  • Hoeveel financiële ruimte wilt u overhouden?
  • Bent u bereid enig risico te nemen?
  • Welke veranderingen in uw persoonlijke (financiële) situatie kun u nu al voorzien?

Rob Koster

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-51060423

E-mail

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail

Tjeerd Prins

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-48385384

E-mail

Marije Daalman

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Naomi Stoop

Ondersteuner Hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Rebecca Liedermooij

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail