Bel mij terug

Hybride hypotheek

De hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. Daarom wordt het vaak een spaarbeleggingshypotheek of combinatiehypotheek genoemd.
Bij een spaarhypotheek betaalt u iedere maand alleen rente over het geld dat u hebt geleend. U lost dus niets af. Dat doe u pas aan het eind van de looptijd van de hypotheek. Dan betaalt u in één keer het geleende bedrag terug. Dit bedrag moet u in de tussentijd bij elkaar te hebben gebracht. Zoals de naam al zegt, doet u dit door te sparen en/ of te beleggen.

U betaalt iedere maand een premie. Deze premie bestaat uit twee delen, een risicodeel en een spaardeel/ beleggingsdeel. Het risicodeel is bestaat uit de premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Mocht u voor het eind van de looptijd van de hypotheek komen te overlijden, dan wordt een verzekeringsbedrag uitgekeerd. Met dit bedrag wordt uw hypotheek afbetaald. Uw nabestaanden kunnen dan in het huis blijven wonen.

Met het spaardeel/beleggingsdeel spaart en/of belegt u om het geleende bedrag bij elkaar te sparen. Gedurende de looptijd van de hypotheek kunt u heen en weer switchen tussen sparen en beleggen. Is de rente laag en zitten de aandelenkoersen in de lift, dan kiest u ervoor om het premiebedrag te laten beleggen. Verwacht u een minder gunstig beursklimaat, dan kiest u voor de zekerheid van sparen.

Beleggen is per definitie een onvoorspelbare en dus risicovolle onderneming. Het kan ook gebeuren dat uw aandelen weinig tot niets opleveren. Dan blijft ue aan het einde van de looptijd van uw hypotheek met een restschuld zitten.
 
Optimaal belastingvoordeel
U blijft steeds rente betalen over het totale geleende bedrag, daarom profiteert u gedurende de hele looptijd optimaal van de hypotheekrenteaftrekDe hypotheekrenteaftrek is een belastingmaatregel, die inhoudt dat de rente die u betaalt over een hypothecaire lening fiscaal aftrekbaar is in box 1. Het gaat om lening(en) die zijn afgesloten voor de aankoop, voor verbouwing en onderhoud van de eigen woning en/of voor de afkoop van de rechten van erfpacht, opstal of beklemming. Deze regel bestaat om het eigenwoningbezit te stimuleren. Hypotheekrenteaftrek is maximaal dertig jaar mogelijk. en profiteert u van het opbouwen van een belastingvrij vermogen.
 
Voor wie?
Een spaarbeleggingshypotheek is aantrekkelijk voor wie graag wil beleggen, maar toch ook de nodige zekerheid wil inbouwen.
 
De voordelen
  • Flexibiliteit: u bepaalt zelf hoe uw premie wordt gebruikt
  • Een fiscaal aantrekkelijke hypotheekvorm
  • Bij goede beleggingsresultaten kan de hypotheek meer opleveren dan het bedrag dat u nodig hebt
De nadelen
  • U leent, spaart, belegt en verzekert bij dezelfde bank; tussentijds overstappen naar een andere geldverstrekker is daardoor lastig
  • Het switchen tussen sparen en beleggen kan een kostbare onderneming zijn
  • Bij tegenvallende beleggingsresultaten kunt u geld tekort komen om de hypotheeklening terug te betalen. U blijft dan zitten met een restschuld

Rob Koster

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-51060423

E-mail

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail

Tjeerd Prins

Erkend Hypothecair Planner
Erkend Hypotheek Adviseur

06-48385384

E-mail

Marije Daalman

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Naomi Stoop

Ondersteuner Hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail

Rebecca Liedermooij

Ondersteuner hypotheken
Zelfstandig RegioBank Adviseur

020-4499099

E-mail