Bel mij terug

Pensioen via de werkgever

Wanneer u in loondienst werkzaam bent, dan kan uw werkgever zorgen voor een aanvulling op uw AOW. Een werkgever is dit echter niet verplicht. Sommige bedrijfstakken kennen echter een verplichte pensioenregeling, waar alle werkgevers aan meedoen.
Zelfstandige ondernemers hebben geen werkgever en krijgen dus alleen AOW: zij moeten zelf zorgen voor de aanvulling.

De pensioenleeftijd is in de meeste pensioenregelingen 65 jaar. In verband met een wetswijziging worden alle pensioenregelingen met een ingangsdatum vóór leeftijd 65 aangepast. In de praktijk zal het pensioen via uw werkgever dus op leeftijd 65 ingaan.

De hoogte van het bedrag dat u aan pensioen opbouwt verschilt per pensioenregeling. Wanneer u nu in een goede regeling zit, dan kan het zijn dat u in het verleden bij en vorige werkgever aan een slechtere regeling hebt deelgenomen. Door de waarde van het pensioen naar de nieuwe werkgever over te dragen kan in een aantal gevallen het tekort worden verminderd. Er zijn ook veel gevallen waarbij het tekort groter wordt wanneer u het pensioen overdraagt naar de nieuwe werkgever. Een goed advies kan u vele duizenden euro's schelen.

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail