Bel mij terug

Uw pensioen aanvullen (lijfrente)

In veel gevallen bouwt u onvoldoende pensioen op via uw werkgever om uw huidige levensstandaard voort te zetten na uw pensioenstandaard. In dat geval is het mogelijk om uw pensioen aan te vullen.
Vaak kunt u via de pensioenregeling van uw werkgever zelf 'bijsparen' om er toch voor te zorgen dat u wat extra's heeft als aanvulling op uw pensioen. Het is ook mogelijk om dit zelf te regelen via een bank of verzekeraar. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden:
  • Lijfrente verzekering
  • Bankspaarrekening (lijfrente rekening)
Beide mogelijkheden bieden een oplossing om uw pensioen op een fiscaal aantrekkelijke manier aan te vullen.
 
Een lijfrente is een levensverzekering waarmee je door middel van eenmalige storting of periodieke premiebetaling een kapitaal opbouwt. Daarmee kun je zorgen voor extra inkomen, bijvoorbeeld als aanvulling op je pensioen. Het opgebouwde bedrag komt tijdens een vooraf overeengekomen termijn tot uitkering. Naast lijfrenteverzekeringen kun je ook een lijfrente opbouwen via banksparen. Dit wordt ook wel de bancaire lijfrente genoemd.
De inleg voor een lijfrente brengt u in mindering op uw inkomen. Dat doet u via de aangifte inkomstenbelasting. Een deel van de premie krijgt u dus via de Belastingdienst terug. Houd er wel rekening mee dat er later, als de lijfrenteverzekering gaat uitkeren, belasting betaalt moet worden over het bedrag dat u dan ontvangt.
De aftrek voor lijfrente is gemaximeerd door de Belastingdienst. Hier kunt u berekenen welk bedrag u maximaal mag aftrekken.
 
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail