Bel mij terug

Aansprakelijkheidsverzekering

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, is een aansprakelijkheidsverzekering een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Concreet houdt dit in dat als de verzekerde schade veroorzaakt (die onder de verzekering valt) de verzekeringsmaatschappij deze schade vergoedt.
 
Soorten aansprakelijkheidsverzekering
Er is een groot aantal verzekeringen die beschouwt kunnen worden als een soort aansprakelijkheidsverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering. Op het moment dat de autorijder schade veroorzaakt, wordt deze schade (binnen bepaalde voorwaarden) gedekt door een autoverzekering. In Nederland geldt zelfs dat iedere autobezitter verplicht is om de auto te verzekeren tegen de schade die veroorzaakt wordt. Op deze pagina gaat het echter om algemene aansprakelijkheidsverzekeringen. Dat wil zeggen de volgende verzekeringen:
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP):
    Als een particulier schade veroorzaakt aan (eigendommen van) anderen of verantwoordelijk is voor schade die veroorzaakt wordt aan (eigendommen van) anderen, kan deze particulier aansprakelijk gesteld worden voor deze schade. Deze aansprakelijkheid kan vaak afgedekt worden middels het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, vaak kortweg AVP genoemd. Op deze site kunt u AVP's vergelijken en indien gewenst afsluiten.
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen (AVB):
    Op het moment dat u een onderneming heeft, kan er tijdens het werk altijd iets gebeuren met uw werknemers. Of klanten kunnen schade ondervinden van uw producten/diensten of het handelen van u of uw personeel. Vaak zal de onderneming aansprakelijk gesteld worden voor dit soort schades. Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Beroepen en Bedrijven (ook wel beroepsaansprakelijkheidsverzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering genoemd) kunt u zich indekken tegen de financiële gevolgen van dergelijke schades. Meer informatie hierover treft u aan onder het zakelijk gedeelte van onze site.
Voor alle aansprakelijkheidsverzekeringen geldt dat u er verstandig aan doet om voordat u een dergelijke verzekering afsluit, eerst goed te kijken welke schades er exact wel en niet onder de dekking van de verzekering vallen. Uiteraard kunnen wij u hierbij van dienst zijn.
 
Kies de juiste aansprakelijkheidsverzekering
Er is een zeer groot aantal aansprakelijkheidsverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De beste maatschappij is namelijk lang niet voor iedere situatie dezelfde. Op het moment dat u op zoek bent naar een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, helpen wij u graag verder.