Bel mij terug

Kampeerautoverzekering

Een kampeerautoverzekering (ook wel camperverzekering genoemd) is een verzekering waarmee de schade die veroorzaakt wordt door een kampeerauto (camper) kan worden afgedekt. Daarnaast kan eventuele schade aan de kampeerauto zelf ook worden afgedekt. Net als voor de meeste andere voertuigen geldt in Nederland een wettelijke plicht om een kampeerauto te verzekeren. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze - door de schuld van een bestuurder van een kampeerauto - schade leiden. Indien gewenst kan deze verplichte verzekeringsdekking uitgebreid worden zodat ook schade aan de eigen kampeerauto en het daarbij behorende inventaris onder de dekking van de kampeerautoverzekering valt.
 
Soorten kampeerautoverzekeringen
Kampeerautoverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Bij de meeste maatschappijen heb je - net als bij de gewone autoverzekering - de keuze uit 3 verschillende dekkingen:
  • WA dekking (wettelijke aansprakelijkheid):
    De WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. kampeerautoverzekering dekt de schade die met de kampeerauto veroorzaakt wordt aan anderen waarvoor de eigenaar van de kampeerauto wettelijk aansprakelijk is. Zoals al aangegeven, geldt er in Nederland een wettelijke plicht tot het verzekeren van een kampeerauto. Deze plicht geldt specifiek voor deze WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. dekking. Op het moment dat er met die verzekerde kampeerauto schade aan andere personen of voertuigen veroorzaakt wordt, dan valt die schade binnen de dekking van de WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. kampeerautoverzekering. De WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. dekking is de minimale dekking die een kampeerautoverzekering kan bieden.
  • WA + Beperkt Casco:
    Een kampeerautoverzekering met WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen kampeerauto. Niet alle schade is hierbij gedekt: alleen schade die ontstaan is uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen valt onder de dekking. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting)., hagel/storm en ruitbreuk. Hierbij geldt meestal een eigen risicoDe kosten die voor uw eigen rekening komen.. Bij de meeste maatschappijen valt evt. schade aan het inventaris ook onder de dekking van de verzekering.
  • WA + Volledig Casco (All risk kampeerautoverzekering):
    Een WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + volledig cascoNaast beperkt casco dekking ook dekking voor vandalisme, te water raken en slippen, alsmede eigenschuld-schade aan uw eigen auto. Aanvulling op de WA verzekering. wordt ook wel All Risk kampeerautoverzekering genoemd. Bij de all risk kampeerautoverzekering is schade aan de eigen kampeerauto (en vaak ook het inventaris) in de meeste situaties gedekt. Alleen als de schade het gevolg is van een aantal speciaal beschreven gebeurtenissen, wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage (afschrijving van de kampeerauto), opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.
Kies de juiste kampeerautoverzekering
Er zijn meerdere kampeerautoverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De goedkoopste verzekering hoeft lang niet altijd de beste verzekering te zijn. Wij helpen u graag bij deze vergelijking.