Bel mij terug

Uitvaartverzekering (kapitaal)

Een kapitaal uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering waarbij na het overlijden van de verzekerde het verzekerde kapitaal (geldbedrag) wordt uitgekeerd. Het uitgekeerde kapitaal dient verplicht gebruikt te worden ter financiering van de uitvaart. De kapitaal uitvaartverzekering is ook bekend onder andere namen, zoals de de kapitaal verzorgingsverzekering, de uitvaartkostenverzekering of de grafsteenverzekering.
 
Waaruit bestaat de dekking van een kapitaal uitvaartverzekering?
De dekking bestaat uit een kapitaal. De hoogte van dit kapitaal wordt bij het afsluiten van de verzekering afgesproken. Hierbij is het vaak mogelijk om - met premie opslag - de dekking na verloop van tijd te verhogen. Vanwege inflatie is dat ook verstandig om te doen. U kunt er vaak ook voor kiezen dat de dekking ieder jaar met een vast percentage oploopt. Dit wordt premie indexatie genoemd.

Bij veel maatschappijen geldt dat de kapitaal uitvaartverzekering een winstdelingsregeling kent. Winstdeling houdt in dat het verzekerd kapitaal omhoog kan gaan als de maatschappij bepaalde resultaten behaald of als de rentestanden dit toelaten. Vaak wordt deze winstdeling jaarlijks bepaald.
 
Waarom een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten
Een uitvaartverzekering wordt vaak afgesloten om te zorgen dat nabestaanden bij overlijden niet te maken krijgen met de vaak aanzienlijke kosten van de uitvaart. Er zijn 2 soorten uitvaartverzekeringen, te weten natura uitvaartverzekeringen en kapitaaluitvaartverzekeringen. Voor een kapitaal uitvaartverzekering wordt vaak gekozen als de verzekerde (of diens nabestaanden) zelf een grote invloed willen hebben op de uitvaart. Bij een kapitaalverzekering kunnen de nabestaanden zelf bepalen hoe ze de uitkering van deze verzekering willen gebruiken. Zolang het geld maar gebruikt wordt voor de uitvaart, zitten daar geen regels aan. De uitvaart kan hierdoor helemaal naar eigen wens of de wensen van de overledene ingericht worden.

Bij een aantal verzekeraars krijgt u bij uitkering van een kapitaal uitvaartverzekering bovendien de mogelijkheid tot ondersteuning van een uitvaart consulent. Deze kan u helpen bij het regelen van de uitvaart.

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail

Wendy de Goede

Verzekeringsadviseur Particulier

020-4499099

E-mail