Bel mij terug

Bromfietsverzekering

Een brommerverzekering (bromfietsverzekering) is allereerst een verzekering die de schade dekt die veroorzaakt wordt bij het gebruik van een brommer (bromfiets). Deze basisdekking wordt de WA-dekking genoemd. In Nederland is deze WA-dekking verplicht. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze - door de schuld van een (andere) bromfietsbestuurder - schade leiden. Indien gewenst kan deze verplichte dekking uitgebreid worden zodat ook schade aan de eigen bromfiets onder de dekking van de brommerverzekering valt. Behalve bromfietsen vallen snorfietsen en scooters vaak ook onder de brommerverzekering.
 
Soorten brommerverzekeringen
Brommerverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er zijn 3 verschillende soorten brommerverzekeringen:
  • WA (wettelijke aansprakelijkheid):
    De WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. brommerverzekering dekt de schade die met een bromfiets veroorzaakt wordt waarvoor de eigenaar van de bromfiets wettelijk aansprakelijk is. Hierbij kunt u zowel denken aan zaakschade (bijv. aan een auto of een andere bromfiets) maar ook aan letselschade (aan andere personen). Iedere bromfietsbezitter is verplicht om zijn of haar bromfiets (minimaal) WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. te verzekeren.
  • WA + Beperkt Casco:
    Een brommerverzekering met WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen bromfiets. Niet alle schades aan de eigen bromfiets worden gedekt: alleen als de schade ontstaan is uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting)., hagel/storm en braak. Hierbij geldt meestal een eigen risicoDe kosten die voor uw eigen rekening komen.. Diefstal valt bij een aantal maatschappijen standaard onder de WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. beperkt cascoDekking voor diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Aanvulling op WA verzekering. dekking maar bij een aantal andere maatschappijen dient hiervoor een extra dekking afgesloten te worden.
  • WA + Volledig Casco (All risk brommerverzekering):
    Een WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + volledig cascoNaast beperkt casco dekking ook dekking voor vandalisme, te water raken en slippen, alsmede eigenschuld-schade aan uw eigen auto. Aanvulling op de WA verzekering. wordt ook wel All Risk brommerverzekering genoemd. De All Risk brommerverzekering dekt schade aan de eigen bromfiets vrijwel altijd. Alleen als de schade het gevolg is van een aantal speciaal beschreven gebeurtenissen, wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de bestuurder onder invloed is van drugs of alcohol.
Kies de juiste brommerverzekering
Op een moment dat u een bromfiets heeft, heeft u de keuze uit een groot aantal vezekeringsmaatschappijen en een groot aantal mogelijke dekkingen. Wij helpen u graag met deze vergelijking.

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail

Wendy de Goede

Verzekeringsadviseur Particulier

020-4499099

E-mail