Bel mij terug

Fietsverzekering

Een fietsverzekering (ook wel rijwielverzekering genoemd) is een verzekering die schade aan uw fiets in veel gevallen vergoed. Hierbij moet u denken aan schade door een aanrijding of vandalisme maar ook aan schade door diefstal. Vaak geldt bij diefstal wel als voorwaarde dat de fiets op slot moet hebben gestaan met een goedgekeurd veligheidsslot. Vaak moet u bij diefstal alle originele sleutels inleveren als bewijs dat de fiets op slot heeft gestaan. Een aantal fietsverzekeringen biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten met nieuwwaarde dekking. Als uw fiets dan verloren gaat, krijgt u de aanschafprijs terug.
 
Extra dekkingen
Naast de hierboven beschreven dekkingen, kunt u de dekking van een fietsverzekering soms nog verder uitbreiden. Hierbij kunt u denken aan:
  • Dekking voor schade en diefstal van accessoires:
    Deze dekking houdt in dat accessoires zoals fietstassen, kinderzitjes en snelheidsmeters verzekerd kunnen zijn tegen beschadiging en/of diefstal.
  • Pechhulp:
    Het kan zijn dat de verzekering uit te breiden is (of voorzien is van) pechhulp. Dit houdt in dat u verzekerd bent bij fietspech onderweg.

Er bestaan grote verschillen tussen de in Nederland aangeboden fietsverzekeringen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail

Wendy de Goede

Verzekeringsadviseur Particulier

020-4499099

E-mail