Bel mij terug

Motorverzekering

Een motorverzekering is een verzekering waarmee een motorrijder de schade kan dekken die hij of zij veroorzaakt. Hierbij geldt dat zowel schade aan anderen afgedekt kan worden als ook schade aan de eigen motor.
 
Soorten motorverzekeringen
Motorverzekeringen kun je onderverdelen naar de geboden dekking. Er zijn 3 verschillende soorten motorverzekeringen:
  • WA (wettelijke aansprakelijkheid):
    Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, dekt de WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. motorverzekering de schade die met een motor veroorzaakt wordt waarvoor de eigenaar van de motor wettelijk aansprakelijk is. Net als bij een auto geldt dat iedere motorbezitter verplicht is om zijn of haar motor (minimaal) WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. te verzekeren. Op het moment dat er met die verzekerde motor schade aan andere personen of voorwerpen veroorzaakt wordt, dan valt die schade binnen de dekking van de WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. motorverzekering. De WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. dekking is de minimale dekking die een motorverzekering kan bieden.
  • WA + Beperkt Casco:
    Een motorverzekering met WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + Beperkt Casco dekking biedt naast de verplichte WA-dekking ook dekking tegen schade aan de eigen motor. Dit geldt echter alleen als die schade ontstaan is uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. U dient hierbij te denken aan schade door diefstal, brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting). en aanrijding.
  • WA + Volledig Casco (All risk motorverzekering):
    Een WAWettelijke aansprakelijkheid, verzekering die voor iedere auto-eigenaar verplicht is. Dekt schade aan derden. + volledig cascoNaast beperkt casco dekking ook dekking voor vandalisme, te water raken en slippen, alsmede eigenschuld-schade aan uw eigen auto. Aanvulling op de WA verzekering. wordt ook wel All Risk motorverzekering genoemd. De All Risk motorverzekering kent een uitgebreidere dekking dan de beperkt cascoDekking voor diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Aanvulling op WA verzekering. verzekering. Bij de all risk verzekering is schade aan de eigen motor in de meeste situaties gedekt. Alleen als de schade het gevolg is van een aantal speciaal beschreven gebeurtenissen, wordt de schade niet vergoed. Voorbeelden van deze uitsluitingen zijn schade door normale slijtage, opzettelijke schade en schade die ontstaat als de motorrijder onder invloed is van drugs of alcohol.
Kies de juiste motorverzekering
Er is een groot aantal motorverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. De beste maatschappij is namelijk lang niet voor iedere situatie dezelfde. Wij helpen u graag met deze vergelijking.

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail

Wendy de Goede

Verzekeringsadviseur Particulier

020-4499099

E-mail