Bel mij terug

Gebouwen

Als u eigenaar bent van een gebouw dat bedrijfsmatig wordt gebruikt, moet u dat goed verzekeren tegen schade. Het maakt niet uit of u er zelf werkt of dat u het verhuurt aan derden, u draait op voor de kosten als er iets gebeurt.

De gebouwenverzekering (of brandverzekering) dekt in ieder geval het risico van brand-, roet- en rookschade, maar u kunt ook kiezen voor een uitgebreide dekking. In dat geval zijn de gevolgen van stormEen windsnelheid van ten minste 14 meter per seconde (windkracht 7)., inbraak en bepaalde vormen van waterschade ook gedekt. Behalve het gebouw zijn de fundamenten, bijgebouwen en zaken als schuttingen en zonweringen verzekerd.

Zoals gebruikelijk bij dit soort verzekeringen worden oorzaken met een catastrofe-achtig karakter zoals oorlogssituaties, terrorisme en overstromingen uitgesloten.

Het verzekerd bedrag dat u afspreekt, moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaardeHet bedrag dat nodig is om een tenietgegane (bijvoorbeeld afgebrande of ingestorte) woning opnieuw te bouwen met dezelfde bestemming op dezelfde locatie. Er is geen direct verband met de verkoopwaarde. De herbouwwaarde is de basis voor de opstalverzekering. van het gebouw in kwestie. Een juiste vaststelling van de herbouwwaardeHet bedrag dat nodig is om een tenietgegane (bijvoorbeeld afgebrande of ingestorte) woning opnieuw te bouwen met dezelfde bestemming op dezelfde locatie. Er is geen direct verband met de verkoopwaarde. De herbouwwaarde is de basis voor de opstalverzekering. is belangrijk. Verzekert u zich tegen een te laag bedrag, dan zal de herbouw niet volledig vergoed worden. Is de herbouwwaardeHet bedrag dat nodig is om een tenietgegane (bijvoorbeeld afgebrande of ingestorte) woning opnieuw te bouwen met dezelfde bestemming op dezelfde locatie. Er is geen direct verband met de verkoopwaarde. De herbouwwaarde is de basis voor de opstalverzekering. te hoog gesteld, dan betaalt u meer premie dan nodig, terwijl u nooit méér vergoed krijgt dan de daadwerkelijke schade. Staat het vast dat het gebouw niet in dezelfde staat herbouwd zal worden, dan kan het verzekerd bedrag lager zijn dan de herbouwwaardeHet bedrag dat nodig is om een tenietgegane (bijvoorbeeld afgebrande of ingestorte) woning opnieuw te bouwen met dezelfde bestemming op dezelfde locatie. Er is geen direct verband met de verkoopwaarde. De herbouwwaarde is de basis voor de opstalverzekering.. Voor bijzondere gebouwen ten slotte, zoals monumenten, kunnen bijzondere voorwaarden gelden.

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail