Bel mij terug

Inventaris/Goederen

Door brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting)., inbraak of waterschade kan uw inventaris (voor een deel) verloren gaan. Niet alleen de bureaus en computers, ook bijvoorbeeld gereedschap, machines, dossiers of goederen die op voorraad heeft kunnen schade oplopen. Om deze schade vergoed te krijgen, sluit u een inventarisverzekering af. Heeft u vestigingen op verschillende locaties, dan kan met één polis volstaan worden.

U kunt bij een inventarisverzekering kiezen uit verschillende dekkingen. De uitgebreide dekking biedt uitkomst bij schade door brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting). (inclusief rook en roet), inbraak, stormEen windsnelheid van ten minste 14 meter per seconde (windkracht 7). en lekkages en dergelijke. U kunt uw inventaris tegen nieuwwaarde verzekeren, uw handelsgoederen tegen marktwaarde. Wenst u zich alleen tegen brandDoor verbranding veroorzaakt en met vlammen gepaardgaand vuur buiten een haard, dat in staat is zich uit eigen kracht voort te planten (dus niet schroeien, zengen, smelten, broeien, verkolen, doorbranden, inductie, kortsluiting en oververhitting). te verzekeren, dan kan dat bij sommige verzekeraars ook.

De premie is onder ander afhankelijk van de uitgebreidheid van de dekking, het brandrisico van de bedrijfsuitoefening, de bouwaard van het pand en de getroffen preventiemaatregelen. De premie wordt uitgedrukt als promillage van het verzekerd bedrag, meestal €0,40 tot €0,60 per €1.000,- verzekerd bedrag. Net als bij de gebouwenverzekering is de het belangrijk de juiste verzekerde som op te geven. Die kan worden vastgesteld met een inventarislijst. Met een te hoge waardebepaling betaalt u te veel premie. Is de waardebepaling te laag, dan heeft u bij schade slechts recht op een deel van de vergoeding. U bent dan onderverzekerd.

Bij bepaalde vormen van schade biedt de inventarisverzekering niet altijd (voldoende) dekking. U zult dan extra verzekeringen moeten afsluiten zoals een transportverzekering, een computerverzekering, een bedrijfsschadeverzekering of een winkelgeldverzekering.

Dennis den Blanken

Erkend Hypotheekadviseur
Verzekeringsadviseur Particulier
Verzekeringsadviseur Zakelijk

06-43255664

E-mail

Richard Bakker

Verzekeringsadviseur Zakelijk
020-4499099

E-mail